Waarom uw zonnepanelen laten keuren?

Eindelijk heeft u zonnepanelen. Wachten tot de zon schijnt en dan goed in de gaten houden hoeveel u vandaag weer bespaart heeft. Door de installateur van uw zonnepanelen is gezegd dat u binnen enkele jaren de investering van de zonnepanelen er uit heeft. Daarbij is nooit vermeld dat u ook de zonnepanelen moet laten keuren. Dit zou de investering in gevaar brengen en u misschien weerhouden om zonnepanelen aan te schaffen.

Vier tot zes procent zonnepanelen is defect

De zonnepanelen assistent raad u aan om uw zonnepanelen één keer in de vijf jaar te laten controleren. Ook als u twijfelt over het behaalde rendement is het aan te raden om een keuring aan te vragen. De kwaliteit van uw zonnepanelen zeggen iets over het behaalde rendement. Het voordeel van kwaliteit zonnepanelen is daarom vaak goed zichtbaar in vergelijking met minder panelen. Maar wat als 1 van uw zonnepanelen nu defect is? Het komt vaker voor dan u denkt. Op fabrieken, huizen en kantoren liggen zonnepanelen maar liefst vier tot zes procent van de zonnepanelen is al voor plaatsing defect of heeft gebreken.

Keuren van zonnepanelen voorkomt verrassingen.

Zonnepanelen zijn in serie geschakeld net als een kerstboom. Het zwakste gedeelte van een zonnepaneel bepaalt het rendement van het hele paneel en zelfs van alle panelen. Door productiefouten als slechte lasnaden behaalt uw zonnepaneel niet altijd het rendement wat u was voorgeschoteld. De zonnepanelen assistent raad daarom ook aan om altijd na plaatsing de zonnepanelen te keuren. Zo heeft u vaak nog garantie en kan u installateur ook nog aan kloppen bij de fabrikant.

Alleen garantie bij keuren zonnepanelen!

Bijna alle zonnepanelen fabrikanten leveren alleen garantie bij het naleven van de preventieve onderhoudsvoorwaarden. Dit staat altijd vermeld in de garantie voorwaarden van de zonnepanelen leveranciers. De installateur is verantwoordelijk voor het deugdelijk installeren en toepassen van de zonnepanelen. De verantwoordelijkheid voor de keuring ligt niet bij de installateur maar bij de gebruiker van de zonnepanelen.

Laat uw zonnepanelen keuren door de zonnepanelen assistent en behoud hiermee uw garantie.

Laat een reactie achter

Wie is de Zonnepanelen Assistent?

De zonnepanelen assistent is onderdeel van Elektro technisch bureau A. Hogenes uit Alphen aan den Rijn. Wij zijn gespecialiseerd in zonepanelen en elektrotechniek en leveren alleen betrouwbare en veilige installaties. Samen met onze kennis van zonnepanelen zijn wij uw ideale partner.

Contact

Zonnepanelen Assistent
Distributieweg 21
2404 CM Alphen aan den Rijn
  • T: 0172 – 74 55 50
  • F: 0172 – 74 55 59
  • E: info@etbhogenes.nl