De Assistent

banner-500x300

Waarom keurt de zonnepanelen assistent

Met de grote opkomst en populariteit van zonnepanelen wordt de veiligheid van de zonnepanelen meestal vergeten. Zonder enige kennis van elektronica en bijbehorende aansluiteisen mag iedereen zonnepanelen plaatsen. Kant en klaar kunnen zonnepanelen gekocht en geplaatst worden. Deze zonnepanelen worden door een installateur geplaatst en niet meer gecontroleerd of gekeurd.

De zonnepanelen moeten het gemiddeld 25 jaar volhouden. Onjuiste aanleg, defecte cellen, weersomstandigheden en invloeden van buitenaf kunnen de installatie flink aantasten. De kans op elektrocutie of brand wordt naarmate de jaren vorderen steeds groter. Een periodieke keuring van zonnepanelen geeft u de garantie op een veilige installatie met een hoog rendement.

Wat doet de zonnepanelen assistent:

De keuring van zonnepanelen is één van de belangrijkste garantie’s voor een veilige zonne-energie systeem. De zonnepanelen assistent heeft meer dan 50 jaar ervaring met elektrotechnische installaties en alle aanverwante producten. Met de aanleg van veelal grote zonnepanelen projecten heeft de zonnepanelen assistent jarenlange ervaring opgedaan. Als geen ander weet de zonnepanelen assistent wat het belang is van een keuring aan de zonnepanelen. Door een keuring uit te laten voeren door de zonnepanelen assistent behoud u het rendement en uw veiligheid. Naast de controle en keuring van de zonnepanelen is het raadzaam om ook ook de overige elektrotechnische installatie een keuring te geven, ook hier kan de zonnepanelen assistent bij assisteren.

Hoe werkt de zonnepanelen assistent:

Het keuren van de zonnepanelen wordt gedaan door gecertificeerde monteurs. De monteurs keuren de zonnepanelen geheel volgens de richtlijnen van de NEN1010 en de NEN-EN-IEC 62446, (normen voor het inspecteren van zonne-energie installaties. Er wordt gecontroleerd of de aanwezige panelen nog in orde zijn. Een zonnepaneel wordt uitgevoerd met afzonderlijke cellen, het kan voorkomen dat sommige cellen defect raken. Deze defecte cellen worden in vergelijking met de overige cellen uitzonderlijk warm en kunnen zelfs brand veroorzaken. Uw omvormers kunnen geen defect detecteren, de zonnepanelen assistent monteurs kunnen dit wel, bijvoorbeeld met een thermische controle. Met een periodieke controle bent u verzekert van een veilige installatie en behaalt u maximaal rendement uit u zonnepanelen.

Laat uw zonnepanelen keuren

Wie is de Zonnepanelen Assistent?

De zonnepanelen assistent is onderdeel van Elektro technisch bureau A. Hogenes uit Alphen aan den Rijn. Wij zijn gespecialiseerd in zonepanelen en elektrotechniek en leveren alleen betrouwbare en veilige installaties. Samen met onze kennis van zonnepanelen zijn wij uw ideale partner.

Contact

Zonnepanelen Assistent
Distributieweg 21
2404 CM Alphen aan den Rijn
  • T: 0172 – 74 55 50
  • F: 0172 – 74 55 59
  • E: info@etbhogenes.nl